Coaching on the job

Trainingsdata:

Maandagavond 22, 29 januari en 5 februari 2018.

Voor:

Vrijwilligerscoördinatoren en -leidinggevenden die concrete handvatten, nieuwe inspiratie en feedback zoeken rond het coachen van vrijwilligers.

Doel:

Door middel van beter coachen, uw vrijwilligers meer te motiveren en uit te laten groeien tot waardevolle krachten binnen uw organisatie.

Omschrijving:

Het coachen van vrijwilligers die weinig motivatie laten zien kan behoorlijk uitdagend zijn. Andere vormen van stagnerend gedrag zijn: de ene persoon is weliswaar blij met de nieuwe mogelijkheden, maar is het actief zijn niet meer gewend; een ander lijkt gemotiveerd, maar is toch vaak onverwacht afwezig; een derde is zo enthousiast dat hij/zij alle nieuwe prikkels mee naar huis neemt en er niet van kan slapen. Stuk voor stuk uitdagende situaties die u als coördinator of leidinggevende de nodige hoofdbrekens kunnen bezorgen.

Door een coachende stijl van leidinggeven leert u met dit soort gedrag om te gaan. Wilt u ervaren wat coachend leiderschap is? En reflecteren op uw eigen stijl van leidinggeven? Dan bieden wij u met deze training Coaching on the job de eerste handvatten aan.

De training gaat in op onder meer de volgende thema’s:

  • Het ontwikkelen van een eigen nieuwe professionele attitude bij uw vrijwilligers;
  • Omgaan met te zeer betrokken of juist ongemotiveerd gedrag;
  • Warm en begrijpelijk communiceren van regels, grenzen en de werkwijze van uw organisatie

Tarief vrijwilligers:

GRATIS.

Tarief beroepskrachten:

€ 75,-.