Werving via uw website

Zomertijd. Heeft u ook zo’n zin in de vakantieperiode? Eindelijk tijd om even bij te komen en
zaken op orde te brengen bij uw vrijwilligersorganisatie, om daarna stil te staan bij het afgelopen seizoen. Wat ging goed? Wat kan beter en hoe kan ik het volgend seizoen anders doen? De zomer is een mooie tijd om te mijmeren, vooruit te kijken en plannen te maken. Laat u daarbij inspireren tijdens de zomer-workshops van CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg! U ontmoet collega’s uit het werkveld en wisselt ervaringen uit over verschillende interessante thema’s die binnen het vrijwilligerswerk spelen. Wij zorgen voor een inspirerend maar relaxed programma en geven u praktische tips & tricks mee.

Voor:

Medewerkers van vrijwilligersorganisaties die zich bezig houden met de werving van 1) vrijwilligers 2) deelnemers / klanten of 3) sponsors/donateurs via de website, of onderhoud van de website i.h.a..

Doel:

Inzicht krijgen in hoe ‘wervende’ websites ingericht, gevuld en vormgegeven kunnen worden.

Omschrijving:

Vrijwilligersorganisaties zijn constant naar van alles op zoek: vrijwilligers, bezoekers, deelnemers, geld, materiaal, enz. De website kan daarbij een belangrijk hulpmiddel zijn. Hoe kunt u uw website zodanig vormgeven en invullen dat dit het gewenste resultaat oplevert? Met aantrekkelijke vacatures waardoor veel nieuwe vrijwilligers zich aanmelden. Of sponsors die (de weg op) uw website weten te vinden.

In deze actieve (extra lange workshop) met enkele praktijkopdrachten, komt o.a. aan bod:

  • Wat een website wervend maakt (laagdrempelig, doelgroepgericht, enz.)
  • Vrijwilligersvriendelijke websites, wervende vacatures
  • Vormgeving en inhoud (overzichtelijk, menu’s, kleur- en beeldmateriaal, lay-out, tekst).

Tarief vrijwilligers:

GRATIS.

Tarief beroepskrachten:

€ 40,-.