Over ons

Het Centrum Voor Dienstverlening (CVD) is een grote maatschappelijke dienstverlenende organisatie in Rotterdam en staat in het hart van de Rotterdamse samenleving. Het CVD gelooft er in dat elke Rotterdammer talenten heeft en dat er soms professionele ondersteuning nodig is op die talenten te kunnen benutten. Het CVD biedt die ondersteuning en doet dat met een breed scala aan diensten en producten.

Medewerkers van CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg adviseren, ondersteunen en begeleiden Rotterdamse organisaties en Rotterdammers op het gebied van vrijwillige inzet en mantelzorg.

Vrijwilligerswerk

Wij ondersteunen vrijwilligersorganisaties met verschillende vormen van deskundigheidsbevordering zoals cursussen, trainingen en workshops. Wij werken samen met vrijwilligers- en welzijnsorganisaties in de gebieden, waardoor zij gebruik kunnen maken van elkaars mogelijkheden voor vrijwillige inzet.

Mantelzorg

CVD Mantelzorg richt zich op professionals in zorg en welzijn die te maken hebben met (ondersteuning van) mantelzorgers.  Het doel  is het  verminderen van het aantal overbelaste mantelzorgers in Rotterdam.

Netwerk

Wij vervullen onze opdracht niet alléén en kunnen rekenen op een breed netwerk, waarin nauw wordt samengewerkt met lokale en stedelijke partners, waaronder scholen, vrijwilligers-, zorg- en welzijnsorganisaties. Wij zijn u graag van dienst.