Uitnodiging themabijeenkomst (22 juni): ‘Hoe vind ik een fonds?’

Fondsen zijn er in allerlei soorten en maten. Er wordt jaarlijks 2,4 tot 3,2 miljard euro in de Nederlandse samenleving geïnvesteerd. Elk fonds heeft zijn eigen doelen en doelgroepen en sommige steunen vooral lokale projecten, terwijl andere landelijk werken.

Heeft u een goed idee? Of een bijzonder project? De kans is groot dat er een vermogensfonds is dat wil investeren in uw stichting, vereniging of uw project. De meeste fondsen geven duidelijke richtlijnen voor het indienen van een aanvraag. Bij fondsen werven is het belangrijk om de juiste taal te spreken die goed aansluit bij het fonds dat u wilt benaderen. Toch blijkt het in de praktijk vaak niet eenvoudig uw plannen goed op papier te zetten. Het succes van fondsenwerving is voor een groot deel afhankelijk van een goede voorbereiding.

CVD vrijwilligerswerk & mantelzorg (tot voor kort Vrijwilligerswerk Rotterdam) en WMO Radar organiseren daarom op 22 juni een themabijeenkomst over het werven van fondsen. Fonds DBL, Stichting Bevordering van Volkskracht en het Sint Laurens Fonds zullen u vertellen over de mogelijkheden en de daarbij behorende voorwaarden en kansen voor uw (maatschappelijke) projecten. Opzoomer Mee geeft een voorlichting over het Opzoomeren en de verschillende potjes die daaronder vallen.

Er zal ook uitgebreid de tijd genomen worden om uw vragen te beantwoorden.

Datum:                      Donderdag 22 juni

Locatie:                    Huis van de wijk de nieuwe Gaffel

Tijd:                           10.00 tot 12.00 uur

Aanmelden:             Graag weten wij van te voren wie er komt. Aanmelden is daarom noodzakelijk en kan tot uiterlijk 15 juni door een email te sturen aan: jbuitelaar@cvd.nl