Workshops Zomerprogramma

Zomertijd. Heeft u ook zo’n zin in de vakantieperiode? Eindelijk tijd om even bij te komen en zaken op orde te brengen bij uw vrijwilligersorganisatie, om daarna stil te staan bij het afgelopen seizoen. Wat ging goed? Wat kan beter en hoe kan ik het volgend seizoen anders doen? De zomer is een mooie tijd om te mijmeren, vooruit te kijken en plannen te maken. Laat u daarbij inspireren tijdens de zomer-workshops van CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg! U ontmoet collega’s uit het werkveld en wisselt ervaringen uit over verschillende interessante thema’s die binnen het vrijwilligerswerk spelen. Wij zorgen voor een inspirerend maar relaxed programma en geven u praktische tips & tricks mee.

1. Organiseren van activiteiten

Organiseert u een buurtfestival, een verwendag voor ouderen? Of activiteiten voor een jongerenproject? Een succesvolle activiteit vraagt om een goede voorbereiding. Maar wat komt daar dan allemaal bij kijken? Tijdens deze cursus van 2 avonden gaat u actief aan de slag met praktijkopdrachten.

2. Leerstijlen en werkvormen in de schoolvakantie?

Bent u een vrijwilliger die andere mensen een taal, een vaardigheid of andersoortige kennis (aan)leert? Wilt u meer te weten komen over verschillende leerstijlen (van Kolb) en inspirerende werkvormen? Dan is deze zomerworkshop echt iets voor u!

3. Tijd voor kwaliteit?

De meeste zaken zijn geregeld in uw organisatie. Dan is het belangrijk om op z’n tijd uw organisatie onder de loep te nemen. Doen we nog steeds de juiste dingen op de goede manier? Is het goed geregeld voor onze vrijwilligers? Zijn onze klanten tevreden? Kortom: tijd voor een kwaliteitsslag!
Een cursus van 2 avonden.

4. Vrijwilligers in het zonnetje!

Honderdzesentwintig (126!) tips om uw vrijwilligers te waarderen, te ondersteunen, te motiveren en te laten zien dat u trots op hen bent!

5. Uw vrijwilligers uitzwaaien?

Sommige vrijwilligers kunnen en willen meer of zijn toe aan ander vrijwilligerswerk. Samen met hen stilstaan bij hoe verder, kan dan zinvol zijn. Een workshop met een kompas en een landkaart.

6. Vrijwilligers met een rugzakje?

Heeft u als vrijwilligersorganisatie steeds vaker te maken met vrijwilligers waar ‘iets’ mee aan de hand is qua motivatie of beperking? En vindt u het lastig om uw organisatie daarop goed af te stemmen?

7. De highlights van leidinggeven 1

Leidinggeven aan vrijwilligers, wat komt daar allemaal bij kijken? Deze 1e avond gaat over:
–  vinden en binden van vrijwilligers
–  inrichten van de organisatie (doel (groep) / taken / functies / werkgroepen)
–  en aandacht besteden aan kwaliteit.
Een mini-tour langs alle highlights.

8. Met plezier aan de slag!

Een team bestaat uit diverse persoonlijkheden. Wat kan hun samenwerking bevorderen? Hoe kunnen ze elkaar op een positieve manier leren kennen en elkaars kwaliteiten (h)erkennen en inzetten? En wat is ‘de’ formule van plezierig samenwerken? Wilt u meer leren over het inzetten van sfeerverhogende werkvormen? Geef u dan op voor deze vrolijke en actieve training van 2 avonden!

9. De highlights van leidinggeven 2

Leidinggeven aan vrijwilligers, wat komt daar allemaal bij kijken? Deze 2e avond gaat over:
–  in een leidinggevende rol communiceren met vrijwilligers
–  en teambuilding (van een groep een team maken dat goede resultaten boekt).
Een mini-tour langs alle highlights.

10.  Nazomeren

Nam u vanaf het najaar 2016 tot nu deel aan een of meerdere cursussen van Leidinggeven aan vrijwilligers? Bent u benieuwd naar hoe het met iedereen gaat sindsdien? Kom dan naar deze nazomer ‘Met-de-benen-op-de-picknicktafel’ – bijeenkomst.

11. Snel(ler) vergaderen

Wat kunnen vergaderingen energie vreters zijn! Hoe kan een team effectiever met elkaar communiceren? Wat werkt vertragend en verlammend? Wat maakt direct wakker en creatief? Hoe kan u met uw team tot nieuwe oplossingen komen. Geef u zeker op wanneer uw vergadering of overleg altijd ongewenst langer duurt dan u gepland had.

Meer informatie vindt u bij de cursussen op onze website. U kunt zich daar ook opgeven.